Direktor OSA-e u službenoj posjeti NATO-u u Briselu

Fena
Direktor OSA-e u službenoj posjeti NATO-u u Briselu
Foto: OSA BiH / Mehmedagić u radnoj posjeti Briselu

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, Osman Mehmedagić, boravi u službenoj posjeti NATO-u u Bruxellesu, gdje je otputovao na poziv Davida Cattlera, pomoćnika za sigurnost i obavještajne poslove generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

Poziv iz Bruxellesa direktoru OSA-e uslijedio je ubrzo nakon što je Bosna i Hercegovina u sjedište NATO-a poslala novi dokument programa reformi, potvrđujući svoju opredjeljenost na putu atlantskih integracija.

"Bosna i Hercegovina je bliski partner, tročlano Predsjedništvo upravo je prije nekoliko dana donijelo odluku da dalje razvija svoje partnerstvo s NATO-om. Pozdravljamo to u NATO-u", izjavio je početkom marta Stoltenberg.

Sastanak u Bruxellesu potvrđuje kontinuitet suradnje OSA-e i NATO-a, pogotovo što je organiziran i pored teških uvjeta izazvanih pandemijom COVID 19 u cijeloj Evropi. Kako je saopćeno, priznanje je to i za direktora Mehmedagića koji se već pokazao kao ozbiljan partner NATO-a na Zapadnom Balkanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije