Direktor bio u zatvoru, prijavio da je na kursu

Radiosarajevo.ba
Direktor bio u zatvoru, prijavio da je na kursu

Direktor Doma zdravlja u Novom Goraždu osumnjičen je da je tokom gotovo pet godina „prisvojio“ 209.330 KM te fingirao da je bio na kursu da bi pravdao odsustvo s posla zbog odsluženja kazne zatvora u Republici Srbiji, po presudi Vrhovnog suda Srbije.

CJB Istočno Sarajevo je potvrdio da postoje osnovi sumnje da je S.M, od 1.januara 2005. do 7.aprila 2010, kao direktor tog doma zdravlja iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenja za raspolaganje novčanim sredstvima navedene ustanove.

Navedeni direktor je sa žiroračuna kod NLB „Razvojne banke“ i kod „Nove banke“, konstantno podizao i trošio novčana sredstva, s tim da nije opravdao utrošak oko 209.330,93 KM.

On se također tereti da je krajem 2009. ili početkom 2010. u Dom zdravlja Novo Goražde predao neistinite potvrde klinike „Medilab II“ Čačak, u kojima stoji da je upisao Kurs obuke ultrazvučne dijagnostike abdomena i uplatio kotizaciju i školarinu, kako bi na taj način pravdao odsustvo s posla zbog odsluženja kazne zatvora Srbiji.

Protiv direktora je u Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnesen izvještaj za nekoliko krivičnih djela.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije