Dijete nije moglo otići na liječenje, jer majka podržava "Pravdu za Davida"

0
Radiosarajevo.ba
Dijete nije moglo otići na liječenje, jer majka podržava "Pravdu za Davida"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Članovi grupe "Pravda za Davida"

Javna prijava podnijeta je protiv načelnika Miloša Brkića i drugih službenih osoba PU Banja Luka zbog teških zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja kakvima je ugroženo liječenje, zdravlje i život nevinog djeteta.

Prijavu je podnio bivši policijski inspektor Borislav Radovanović, koji je na svom blogu objavio dokaze i činjenice prikupljene privatnom istragom.

On je dalje pojasnio, kako je majka i zakonski staratelj djeteta podnijela zahtjev za izdavanje pasoša po hitnom postupku za dijete.

U prilogu zahtjeva priložila je potrebnu medicinsku dokumentaciju i druge dokaze osnovanosti izdavanja pasoša u hitnoj proceduri. 

S obzirom na to da joj tog dana nisu izdali pasoš, a od službenika nije dobila nikakva obavještenja o razlozima neizvršenja službene obaveze, majka se obratila načelniku Milošu Brkiću.

Kako su kasnije prikupljeni dokazi pokazali činjeno je namjerno obmanjivanje stranke u cilju da se pasoš ne izda do momenta zakazanih avio letova.

Međutim, druga strana priče je kako kaže Radovanović, to da se Miloš Brkić preko majke sveti kompletnoj porodici.

U pitanju je porodica čiji su se članovi deklarisali kao članovi neformalne zajednice "Pravda za Davida". Kao takvi članovi porodice trpe nezakonitu torturu, progone i teške nezakonitosti policije.

Zbog toga je, kako tvrdi Radovanović, protiv majke bolesnog djeteta podnijeta prijava za učešće na protestima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije