Dignuta optužnica protiv muškarca zbog krijumčarenja oružja

Radiosarajevo.ba
Dignuta optužnica protiv muškarca zbog krijumčarenja oružja
Pixabay / Ilustracija
Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv ranije osuđivanog Sabrina Mečevića, rođenog 13. decembra 1988. godine u Doboju, nastanjenog u Maglaju, državljanina BiH.

On se tereti da je u aprilu ove godine iz Bosne i Hercegovine u R. Hrvatsku, preko carinske linije, na GP Brod, pokušao prenijeti veću količinu oružja i municije, i to 5 automatskih pušaka, 4 pištolja različite marke i kalibara, više od 400 komada municije različitih kalibara, te druge opreme.

Prema navodima optužnice, optuženi je oružje, opremu i municiju prevozio u namjenski napravljenom spremištu, na patosu vozila kojim je upravljao, a koji su prilikom kontrole, pregleda i pretresa vozila, uočili policijski službenici GPBiH, prilikom čega su mu i oduzeli pomenuto oružje, municiju i opremu.

Optuženi Mečević, tereti se da je počinio krivično djelo neovlaštenog prometa oružja, vojne opreme ili proizvoda dvojne namjene iz člana 193. stav 1. KZ-a BiH. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije