DF: Umjesto da FMUP progoni kriminalce i tajkune, pendrecima idu na sirotinju

Radiosarajevo.ba
DF: Umjesto da FMUP progoni kriminalce i tajkune, pendrecima idu na sirotinju
Demokratska fronta (DF) izdala je saopćenje povodom jutrošnjih događanja na petlji Šićki brod kod Tuzle. Iz ove stranke najoštrije osuđuje svaki vid upotrebe sile nad borcima i braniteljima ove države.

"Brutalni jutrošnji napad specijalne policije Federalnog MUP-a na borce pokazuje odsustvo svake politike prema obespravljenim ljudima i njihove borbe za pravdu. Umjesto da FMUP progoni kriminalce i tajkune koji su pokrali ovu državu, oni dižu pendreke na goloruk narod i sirotinju koji se danas brani svojim glasom.

Pendrekom, suzavcima i silom ne možete spriječiti i ušutkati narod ove zemlje, zbog kojih ste tu gdje jeste. Pozivamo na prestanak iživljavanja nad borcima i braniteljima, sprovođenje terora i jednoumlja od strane FMUP-a a u korist vladajućih političkih elita. Zahtjevamo promtno puštanje svih uhapšenih i privedenih boraca", stoji u saopćenju DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije