DF odgovorio Draganu Čoviću na izjavu da je "Sarajevo kočničar"

0
Radiosarajevo.ba
DF odgovorio Draganu Čoviću na izjavu da je "Sarajevo kočničar"
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Povodom izjave lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića koji ustvrdio kako su "kočničari iz Sarajeva" najodgovorniji što Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status za članstvo u Europskoj uniji oglasili su se iz Demokratske fronte.

"Želimo podcrtati da niko iz Sarajeva, bilo da dolazi iz partija na vlasti ili u opoziciji, nije glasao protiv reformskih zakona nego su to uradili upravo Dragan Čović i njegov proruski partner Milorad Dodik.

Besramne laži koje izriče Dragan Čović u funkciji su prikrivanja njegovog i HDZ-ovog antidržavnog djelovanja. Čović i HDZ žele odgovornost za nedobijanje kandidatskog statusa prebaciti na stranke koje su u Parlamentu BiH glasale za reformske zakone a to su i DF, SDP, SDA, Naša stranka i SBB.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Pozivamo Delegaciju Evropske unije u Bosni i Hercegovini da hitno predloži uvođenje sankcija od strane EU Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku, zbog blokiranja reformskih zakona i da prekinu šutnju o tome koja ide na štetu Bosne i Hercegovine. Ukoliko Delegacija EU u BiH odbije da to uradi, smatrat će se saučesnikom u blokadi evropskog puta BiH", naveli su iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije