DF o Vijeću ministara BiH: Neka javnost oprosti SDP-u i Našoj stranci

Radiosarajevo.ba
DF o Vijeću ministara BiH: Neka javnost oprosti SDP-u i Našoj stranci
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Željko Komšić, Demokratska fronta

Odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine da Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bude kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, komentarisali su iz Demokratske fronte.

Ova politička stranka je ocijenila da je ovom odlukom, kako su istakli, odblokiran  proces formiranja vlasti i da podrazumijeva slanje Programa reformi u sjedište NATO -a.

Postignut dogovor: Zoran Tegeltija predložen za mandatara Vijeća ministara

Naveli su da je rok za slanje Programa jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrdi imenovanje tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Zahvalili su se "probosanskim snagama" zbog:

"Podrške koja je u pogledu poštivanja odluka i zakona institucija Bosne i Hercegovine pružena članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine."

Komšić: Zovite ga kako hoćete, NATO ga prihvata bez obzira na ime!

Demokratska fronta je pozvala javnost da, kako je navedeno, oprosti strankama iz takozvanog Bosanskohercegovačkog bloka zbog ambivalnentnog sadržaja po navedenim pitanjima dodavši:

"Imajući u vidu da su otuđena rukovodstva Naše stranke i Socijaldemokratske partije, proces formiranja vlasti pretpostavljale nastavku NATO puta Bosne i Hercegovine."

Kandidat za predsjedavajućeg VM BiH: Ko je Zoran Tegeltija?

Kako je saopšteno, nadaju se da će ove stranke stajati na strani države Bosne i Hercegovine smatrajući da u borbi za interese države Bosne i Hercegovine ne smije biti kalkulacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije