DF: Država je tu da štiti građanina Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
DF: Država je tu da štiti građanina Bosne i Hercegovine
Foto: DF / Skup DF - a u Tuzli
Na prepunom Sonom trgu u središtu Tuzle održan je predizborni skup koalicije Demokratska fronta-Građanski savez, piše u saopćenju Demokratske fronte.

Navodi se u saopćenju:

Na početku skupa izrazito emotivnim govorom obratio se Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije, koji je izrazio punu podršku koaliciji "BiH pobjeđuje" i Željku Komšiću, kandidatu za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

"Ovdje se večeras niko ne plaši, a drugi se plaše. Na sve su spremni da vas spriječe, ali neće uspjeti. Prijetit će, nema plata, nema penzija, nema života, ali uzalud. Prijetit će, ali svaka riječ o vama dokaz je da vrijedite i zapamtite - dobro uvijek pobjeđuje zlo", rekao je okupljenim građanima Čedomir Jovanović i pozvao sve da u što većem broju izađu na izbore.

Ovacijama je dočekan prof. dr. Zlatan Begić, kandidat za državni parlament iz Tuzlanskog kantona. Poručio je "da građani na izborima pronađu čestite ljude koji će osloboditi Tuzlanski kanton". Upozorio je da izbor pogrešnih ljudi u Predsjedništvo može potpuno blokirati sve državne institucije i samu državu.

Na kraju se obratio Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte.

"Neće našu državu više niko zaustavljati na Ivan Sedlu, neće niko više diplomate u Predsjedništvu dijeliti na svoje i tuđe, neće niko više ni pomišljati o svojim policijama, na svojim proslavama. Država nije tu da neko štiti svoje. Država je tu da štiti građanina Bosne i Hercegovine", naglasio je Komšić.

"Hoćemo li uspjeti sačuvati Bosnu i Hercegovinu", zapitao je okupljene. "Hoćemo, mi ćemo u toj namjeri biti prvi ispred svih", zaključio je Komšić.

Na skupu su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti iz ove izborne jedinice, a obratili su se nosioci listi, Mahir Mešalić za Skupštinu Tuzlanskog kantona i Bahrudin Šarić za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Emir Suljagić, predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza i Semir Drljević – Lovac, predsjednik Prve Mostarske Partije koja je podržala kandidate Demokratske fronte i Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti kampanje koalicije završavaju se sutrašnjom šetnjom mira sa Željkom Komšićem, Čedomirom Jovanovićem i članovima i simpatizerima Demokratske fronte i Građanskog saveza u Sarajevu, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije