Devet osoba koje su fizički napale policajce u sudnici predate Tužilaštvu

S. H.
Devet osoba koje su fizički napale policajce u sudnici predate Tužilaštvu
/ Foto: Dnevni list
Devet osoba koje su jučer u sudnici broj 2 Kantonalnog suda Sarajevo, nakon završenog pretresa u predmetu protiv S.D, fizički napale policijske službenike sudske policije Kantona Sarajevo predate su u nadležnost Tužilaštva KS.

Ove informacije potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

M. H. (1995) iz Sarajeva, A.M. (1990), L. I. (1991) iz Sarajeva, H. E. (1977) sa Ilidže, Đ. D. (1994) iz Sarajeva, Z. DŽ. (1994), B. A. (1994), S. S.(1991), R. A. (1991), S. D. (1986), S. S. (1958) i S. S. (1959) uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Osobe S. S., S. S. i S. D. su istog dana nakon kriminalističke obrade otpuštene iz službenih prostorija dok su ostali predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Kako je navela Bavčić, ovih devet osoba će biti zadržane u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Sarajevo 24 sata, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o narednom koraku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije