Destinacija koju itekako vrijedi posjetiti: Predstavljena nova turistička ponuda Hutova blata

0
Fena
Destinacija koju itekako vrijedi posjetiti: Predstavljena nova turistička ponuda Hutova blata
Foto: Facebook / Obogaćene turističke ponude Parka prirode "Hutovo blato"

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, zajedno s članovima Vlade, resornim ministrima, učestvovao je danas u predstavljanju nove turističke ponude Parka prirode "Hutovo blato", razvijene kroz Interreg IPA Program prekogranične suradnje HR-BH-MNE 2014. – 2020. godine.

U sklopu predstavljanja, zajedno s direktorom Parka Nikolom Zovkom, obišli su novouređeni vidikovac Orlov kuk, pristanište za brodice, poučne staze, promatračnice za ptice, interpretacijsko središte kao i pristanište za nove solarne brodice "Vodenom stazom Hutova blata" kreiranom u sklopu novoga turističkog proizvoda "Plave propusnice", saopćeno je iz Vlade HNK.

"Tokom današnje posjete Parku prirode "Hutovo blato" na konkretnim smo se rezultatima uvjerili u ispravnost naše opredijeljenosti da učestvujemo u projektima prekogranične saradnje. Naime, Vlada HNK-a već je ranije prepoznata kao poželjan partner na ovakvim i sličnim projektima, a mi smo spoznali da upravo kroz ovu suradnju, ovakve programe, možemo značajno osnažiti našu turističku ponudu i naše turističke kapacitete učiniti još atraktivnijima", rekao je Herceg.

Poznato je da li će doći do poskupljenja plina u Federaciji BiH

Poznato je da li će doći do poskupljenja plina u Federaciji BiH

Dodaje kako je, učestvovanjem u projektima  EXChAngE i ePATH, Park prirode ''Hutovo blato'' obogatio i proširio svoju turističku ponudu te obučio osoblje kako svim zainteresiranim turistima približiti ove prirodne ljepote.

Direktor Zovko napomenuo je kako su ovi projekti od iznimne važnosti za daljnji razvoj turističke ponude Parka, ali i čitave regije te kako će rezultirati daljnjim unaprjeđenjem ponude i doprinijeti održivomu razvitku Hutova kao svjetski priznatoga, jedinstvenog močvarnog područja.

Vlada FBiH dodijelit će više od 5 miliona za zaštitu okoliša i razvoj turizma - pročitajte detalje

Vlada FBiH dodijelit će više od 5 miliona za zaštitu okoliša i razvoj turizma - pročitajte detalje

"Projekti EXChAngE i ePATH dva su projekta EU koje Park prirode Hutovo blato implementira na svom području tokom posljednje dvije godine, a sve s ciljem jačanja i diversifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja te održivoga korištenja kulturne i prirodne baštine", zaključeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije