Desnica jeste potpisao ostavku, evo dokaza

Radiosarajevo.ba
Desnica jeste potpisao ostavku, evo dokaza

Desnica Radivojević jeste podnio ostavku! Odlučni su čelnici SDA u svojim tvrdnjama, kojima su danas priložili i faksimil pismene ostavke kao dokaz.

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić pojasnio je pojedinosti oko razrješenja Desnice Radivojevića s dužnosti ministra prostornog uređenja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Potvrdio je da je Radivojević u petak u pauzi zasjedanja Vlade FBiH u uredu federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Adila Osmanovića (SDA) u prisustvu federalnog ministara energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja (SDA) i Sarajlića podnio ostavku.


Sarajlić je pojasnio da je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir tada obavio razgovor s Radivojevićem putem telefona i upoznao ga s dostavljenom ostavkom te kazao da će ga razriješiti dužnosti ministra, na šta je, kaže Sarajlić, "Radivojević potvrdno 'klimao glavom' i kazao da je to možda najbolje rješenje".

"Nakon toga Radivojvić je otišao na sjednicu Vlade FBiH koja je u međuvremenu nastavljena i glasao za dnevni red kakav je predložio premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, a nakon toga stiglo je rješenje od predsjednika Budmira", ističe Sarajlić, prenosi Fena.

SDA je, po riječima Sarajlića, pokrenula proceduru u Kadrovskoj komisiji za imenovanje novog ministra prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH, a novi ministar mogao bi biti dosadašnji ministar stambene politike u Vladi Kantona Sarajevo Čedomir Lukić.

Vezano: Karikatura sedmice - O Desnici i ljevici
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije