Deportiran iz Sarajeva: Jedan od najtraženijih terorista IS-a skrivao se na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Deportiran iz Sarajeva: Jedan od najtraženijih terorista IS-a skrivao se na Grbavici
Jedan od najtraženijih saradnika ISIL-a, pravog imena Mirsad Kandić, danas je sa sarajevskog aerodroma, specijalnim avionom, deportiran u SAD, piše Žurnal.

Čovjeka sa nekoliko identiteta, rođenog 1981. godine na Kosovu, američke vlasti potražuju zbog dugogodišnjih veza sa terorističkim organizacijama.

Nalog za hapšenje Mirsada Kandića pravosuđe SAD-a izdalo je 2014. godine,  a međunarodna crvena Interpolova potjernica raspisana je 2016. godine. Od januara ove godine Kandić se skrivao u BiH, a početkom jula je uhapšen u Sarajevu i od tada se nalazio u ekstradicijskom privoru.

"Okružni sud  Sjedinjenih Država, Istočni okrug  New Yorka potražuje Mirsada Kandića zbog počinjenja krivičnih djela - urota u pružanju materijalne podrške i podrške u ljudstvu stranoj terorističkoj organizaciji“, navedeno je u dokumentima u koje je Žurnal imao uvid.

Potraga je trajala nekoliko mjeseci, da bi, ipak, krajem juna bilo utvrđeno da se ovaj opasni saradnik ISIL-a nalazi u iznajmljenom stanu u sarajevskom naselju Grbavica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije