Dennis Gratz o ‘vrhuncu ruganja narodu’

Radiosarajevo.ba
Dennis Gratz o ‘vrhuncu ruganja narodu’

Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz smatra "da treba otići 1. oktobra u Brisel i priznati da se posljednje četiri godine radilo sve, samo ne na implementaciji presude u 'predmetu Sejdić i Finci' od koje u ovom trenutku ovisi evropska perspektiva BiH".

Iskreno, šokiran sam neodgovornošću lidera Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice BiH”, kazao je Gratz za agenciju Fena, odgovarajući na upit u vezi s  sastankom bh. političkih lidera s evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fueleom.

Predsjednik Naše stranke navodi da je to vrhunac ruganja narodu koji su u posljednjoj deceniji i po doveli na prosjački štap, a našu zemlju na posljednja mjesta svih relevantnih lista ekonomske perspektive i razvoja. “Nije to samo zamazivanje očiju nas u BiH već i cjelokupne međunarodne zajednice.”

Istovremeno, navodi da su iz centrala spomenutih stranaka posljednjih nekoliko dana neprestano bombardirali kontradiktornim najavama, frazama o postignutom dogovoru o principima, gotovim rješenjima koja su tehnički konfuzna i zakonski neupotrebljiva.

“Sve ovo je zbog roka koji im je postavljen i zbog kojeg sada račun za svoj bezobrazno plaćeni nerad ispostavljaju narodu”, zaključuje predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije