Dennis Gratz o raspuštanju Odbora u Novom Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Dennis Gratz o raspuštanju Odbora u Novom Sarajevu

Dio lokalnih medija objavio je danas, 27. februara, informaciju o raskolu unutar Naše stranke. Preciznije, riječ je bila o raspuštanju Općinskog stranačkog odbora u Novom Sarajevu.

'Otpušteni' članovi Općinskog odbora Naše stranke, njih sedam, oštro su reagirali na ovaj potez, ustvrdivši kako je Odbor raspušten jer „već izvjesno vrijeme upozoravaju na nepravilnosti u radu OO, vijećnika iz te stranke s područja njihove općine, ali i članova Predsjedništva“.

Odbor je, inače, raspušten prije sedam dana, a sedmoro 'sklonjenih' tvrdi da obrazloženje dobili nisu.

Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz - o kojem su, također, u vrlo negativnom kontekstu govorili sad već bivši članovi OO, spominjući kako je njegova plata u stranci 2,600 KM - kazao je kako medijske spekulacije ne želi komentirati.

U izjavi za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je da je OO raspušten, ali je demantirao da se radi o "neobjektivnom napadu na dio članstva koji upozorava na probleme". Naime, naš sagovornik je naveo kako problemi u ovom odboru traju već duže vrijeme i kako je Naša stranka bila suočena s grupom „koja je aktivno djelovala protiv interesa stranke“.

„Bio je to najjači odbor, imali su najjače izborne rezultate od svih odbora Naše stranke! Nažalost, postojala je jedna frakcija koja je smatrala da to što mi radimo nije u njihovom interesu“, sve je što Gratz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije