Denis Zvizdić: Presuda Karadžiću bitna za budućnost suživota u BiH

Radiosarajevo.ba
Denis Zvizdić: Presuda Karadžiću bitna za budućnost suživota u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas predstavnike Udruženja Pokret Majke enklave Srebrenice i Žepe i Udruženja žrtava i svjedoka genocida Muniru Subašić i Murata Tahirovića, piše Fena.

Povod susretu bio je odlazak predstavnika žrtava u Den Haag na izricanje presude Radovanu Karadžiću koja je planirana za 24. marta 2016.

Zvizdić je rekao da je to pitanje izuzetno važno za budućnost suživota u Bosni i Hercegovini i istaknuo značaj suočavanja s istinom i pravdom svakog pojedinca.

Predsjednica Udruženja Munira Subašić je kazala da će u Den Haag na izricanje presude otići predstavnici 22 nevladine organizacije iz BiH, te da se nada da će Haški tribunal donijeti pravednu odluku kojom će žrtve i svjedoci genocida biti zadovoljni.

Zvizdić je dodao da je neophodna podrška i pomoć naporima ovih udruženja kako bi se što prije došlo do konačne istine o sudbini mnogih koji se još uvijek vode kao nestali, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije