Denis Bećirović postao prva osoba kojoj je dodijeljena Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine

9
Radiosarajevo.ba
Denis Bećirović postao prva osoba kojoj je dodijeljena Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića / Denisu Bećiroviću uručena Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Saveza udruženje boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine Sulejmanom Vranjom, dopredsjednikom Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine Muhamedom Sadikovićem, članom Upravnog odbora Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine Avdijom Šabanovićem i predsjednikom Udruženja boraca Patriotske lige Kantona Sarajevo Enver Čičkom.

Tokom sastanka dr. Denisu Bećiroviću uručena je Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine za državničko liderstvo i izuzetan doprinos na očuvanju i međunarodnoj afirmaciji Bosne i Hercegovine.

Prethodno je na sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine odlučeno da se najviše odlikovanje ovog udruženja dodijeli predsjedavajućem Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću. Predstavnici Saveza udruženja boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine naglasili su da je dr. Bećirović prva osoba kojoj je dodijeljena Povelja Patriotske lige Bosne i Hercegovine.

Priča naših hrabrih vatrogasaca: Kako smo spasili brata (2) i sestru (4) u Sarajevu

Priča naših hrabrih vatrogasaca: Kako smo spasili brata (2) i sestru (4) u Sarajevu

Predstavnici Saveza udruženje boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine iskazali su punu podršku političkom i diplomatskom djelovanju predsjedavajućem Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću, s ciljem zaštite nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine.

Također, tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i putu naše zemlje ka punopravnom članstvu u EU i NATO-u. Sagovornici su ukazali na važnu ulogu Patriotske lige i Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Istaknuta je važnost procesa učvršćivanja mira, sigurnosti i stabilnosti u Bosni Hercegovini, kao preduslova za dalji razvoj države, kao i nastavak evropskih i euroatlantskih integracijskih procesa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije