Demonstranti u Sarajevu se razišli

Radiosarajevo.ba
Demonstranti u Sarajevu se razišli
/ Foto: Radiosarajevo.ba

18:36 Demonstranti koji su danas blokirali saobraćajnicu na Skenderiji razišli su se oko 18.20 sati.

Policija je uklonila kontejnere koje su demonstranti zapalili pored Doma sindikata i saobraćaj se sada odvija normalno.

Neformalna grupa građana, njih oko 150, izašla je danas na ulice glavnog grada BiH kako bi iskazala podršku demonstrantima u Tuzli.

Između ostalog, tražili su puštanje na slobodu uhapšenih učesnika demonstracija u Tuzli. 

18:15 Trenutno se, kako javlja novinarka portala Radiosarajevo.ba sa lica mjesta, pored Doma sindikata u Sarajevu nalazi oko pedesetak građana, dok dva kordona policije blokiraju cestu. Saobraćaj je i dalje blokiran od Skenderije prema Baščaršiji.

FOTO: Radiosarajevo.ba

17:50 Nekoliko desetaka demonstranata koji su još okupljeni na Skenderiji zapalili su dva kontejnera na cesti pored Doma sindikata. Proteste osigurava specijalna policija a broj okupljenih demonstranata se smanjuje, javlja Fena.

16:45 Situacija na Skenderiji je mirna, demonstranti se razilaze. Grupa građana okupljena je na ulici, a saobraćaj je i dalje blokiran od Skenderije ka Drveniji.

15:48 Tri policajca su povrijeđena u sukobima između policije i demonstranata. Dva policajca su pretučena, a treći je povrijeđen sprejem. Saobraćaj je blokiran od Skenderije prema Drveniji.

Pogledajte GALERIJU.

15:36 Demonstranti su izašli na glavnu sarajevsku prometnicu na Skenderiji, s namjerom da blokiraju saobraćaj.

15:33 Desetak mlađih demonstranata fizički je nasrnulo na vrata zgrade Vlade, nakon čega su ih obuzdali policajci u civilu.

15:29 Novi val jaja i kamenja zasuo je zgradu Vlade, na kojoj je polomljeno nekoliko stakala. Demonstranti pozivaju da im se sugrađani pridruže nakon radnog vremena i podrže Tuzlu, te iskažu vlastito nezadovoljstvo

15:10  Demontranti osim oslobađanja Aldina Širanovića traže i transparentnije trošenje budžetskih sredstava, reviziju privatizacije, uštede "na račun džepa političara, a ne građana", te obustavu plaćanja članstva u komisijama.

Pogledajte najnoviju GALERIJU sa mjesta događaja.

14:30 Među demonstrantima se slučajno našao i Damir Čardžić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo. Revoltirani građani su verbalno nasrnuli na njega zbog ranijih izjava kako mu je plaća od oko 5.000 KM mala, nakon čega se on udaljio s mjesta događaja.

14:15 Okupljeni građani u znak podrške Tuzlacima raširili transparent na kojem piše "Niko ne smije da vas bije". Građani su prekrili automobil Vlade Kantona Sarajevo tim transparentnom, te okitili automobil zastavama s ljiljanima

13:58 Demonstranti su na zgradu Vlade karminom ispisali "Lopovi pi*ke", a u potpisu djeca Sarajeva.

13:52 Skandira se "Zeljkoviću, lopove!" i "Bolje rob, nego rob!" Za sada je sve mirno, oko 300 građana se okupilo na Skenderiji.

Pogledajte novu GALERIJU s lica mjesta.

13:45 Pogledajte kako izgleda zgrada Vlade u Sarajevu:


Foto: Radiosarajevo.ba

Oko 100 građana Sarajeva, u znak podrške građanima Tuzle okupilo se danas u 13 sati ispred Vlade Kantona Sarajevo.

Nihad Aličković, predstavnik neformalne grupe građana za portal Radiosarajevo.ba najavio je da će građani blokirati Skenderiju ukoliko se Aldin Širanović, koji je jučer uhapšen u Tuzli, ne pusti na slobodu.

"Pozivam građane Sarajeva da stave inat u gaće i da dođu na Skenderiju podržati Tuzlake", rekao je Aličković.

Naša reporterka s lica mjesta javlja da demonstranti na zgradu Vlade Kantona Sarajevo bacaju jaja i flaše.

Sarajevsku podršku Tuzli zabilježio je i naš fotoreporter, pogledajte GALERIJU.

Pratite dešavanja uživo na portalu Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije