Demokratska fronta o Draganu Čoviću: Narušava ugled države!

Radiosarajevo.ba
Demokratska fronta o Draganu Čoviću: Narušava ugled države!
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Demokratska fronta smatra da predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović narušava ugled države Bosne i Hercegovine iznoseći laži o sadržaju sastanaka koje je kao član bosanskohercegovačke delegacije imao u Briselu, saopćeno je iz ove političke stranke.

Kako su naveli, potpuna je laž da je bilo koji zvaničnik Europske unije Čoviću ili bilo kojem članu bosanskohercegovačke delegacije kazao da će Bosna i Hercegovina dobiti kandidatski status za članstvu u Europskoj uniji ako se u iduća dva mjeseca izvrše izmjene Izbornog zakona, a pogotovo je laž da će Bosna i Hercegovina kandidatski status dobiti ukoliko se izmjene izvrše po segregacijskom, diskriminatornom i rasističkom modelu koji predlaže Hrvatska demokratska zajednica (HDZ)

"Činjenica je međutim da Čovićevo političko djelovanje poprima oblike patološkog laganja za koje oboljeli smatra da mu dodatno jača političku poziciju. Čović i HDZ i u proteklih nekoliko godina su se služili metodama patološkog laganja i učitavanja svojih stavova europskim zvaničnicima pa je to Čoviću donijelo tek poraz na izborima za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Posljednje Čovićeve laži izraz su stanja očajanja u kojem se ta anticivilizacijska politika nalazi", istakli su.

Iz Demokratske fronte su poručili da je, kako je naglašeno,jedino moguće istinito u vezi sa Čovićevim izletom u Brisel jesu medijski navodi o tome da je ponovo po Briselu služeći se oprobanom propagandom govorio o navodnoj opasnosti od stvaranja takozvane Islamske države, što je opet dijelom političke patologije Čovića i HDZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije