Demokratska fronta: Na izborima ćemo nastupiti samostalno

Radiosarajevo.ba
Demokratska fronta: Na izborima ćemo nastupiti samostalno

Predsjedništvo Demokratske fronte na sjednici održanoj u Brčkom jednoglasno je usvojilo Izbornu strategiju za nastup stranke na lokalnim izborima 2016, te je potcrtano da će DF na svim nivoima na predstojećim izborima nastupiti samostalno. Navedeno je da će sve organizacije DF-a u narednom periodu od rukovodstva stranke imati punu slobodu i odgovornost da formiraju liste kandidata na svim nivoima - općinskim, gradskim, kantonalnim i u distriktu, ali s tim da liste budu odraz realnih procjena za uspjeh na lokalnim izborima.

Ukoliko DF nema adekvatno i za građane optimalno rješenje za samostalno istupanje, također će na lokalnom nivou biti procijenjeno i odlučeno da li će i s kim će se nastupiti sa zajedničkim kandidatom za načelnika/gradonačelnika, te kome će DF dati punu podršku kao nezavisnom kandidatu.
Predsjedništvo je na sjednici usvojilo i zapisnik Konstituirajuće sjednice Političke akademije koja je nedavno održana, te Poslovnik o radu akademije. Iz DF-a ističu da nastavljaju praksu zasjedanja rukovodstva po općinama i gradovima u BiH, te je najavljena puna podrška iz Centrale DF-a svim odborima u pripremama za izbore.

Nakon sjednice Predsjedništva održana je i javna tribina pod nazivom "Aktuelna društveno-politička situacija" kojoj je prisustvovalo oko 300 članova i simpatizera Demokratske fronte, ali i zainteresiranih građana Brčko distrikta.

Na skupu im se obratio predsjednik stranke Željko Komšić koji je istaknuo da je Brčko zbog svog specifičnog položaja i načina funkcioniranja unutar Bosne i Hercegovine izazov na predstojećim izborima, te da se na primjeru tog grada može dosta toga naučiti. Dodao je uvjeren da će DF u Brčkom, kao stranka u usponu, zabilježiti dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije