Delić: Incident u Skupštini BPK kulminacija višemjesečnog kabadahijskog ponašanja

Radiosarajevo.ba
Delić: Incident u Skupštini BPK kulminacija višemjesečnog kabadahijskog ponašanja
Foto: Naša stranka / Ibrahim Delić

Incident u Skupštini BPK koji je imala priliku vidjeti cijela BiH, kada je došlo i do gađanja plastičnom flašom predsjedavajuće Skupštine, osudio je Ibrahim Delić, zastupnik Naše stranke.

Pogledajte snimak fizičkog sukoba u Skupštini BPK

On ga vidi kao kulminaciju prethodnog neprimjerenog zastupničkog ponašanja i smatra da reakcije koje su uslijedile samo pogoršavaju situaciju.

Sporni incident kulminacija je višemjesečnog toleriranja kabadahijskog ponašanja u Skupštini BPK. Poslanici su se međusobno vrijeđali i napadali, direktori javnih preduzeća napadali i vrijeđali zastupnike, sve bez adekvatne reakcije. Njen izostanak je taj koji je ohrabrio i jučerašnji napad zastupnice na predsjedavajuću Skupštine“, kazao je Delić.

Dodao je da sve to dodatno srozava ionako nizak ugled politike i političara među građanima o kojima bi trebali brinuti.

„Političari bi trebali biti primjer u svojim zajednicama, a nažalost postaju oni koji se djeci pokazuju kao neko na koga se ni po koju cijenu ne smiju ugledati. Jučerašnji napad na predsjedavajuću Skupštine, naravno, osuđujem, ali isto tako osuđujem i postupak predsjedavajuće Skupštine. Ona je postupak zastupnice koja ju je napala dovela u vezu s njenom nacionalnom pripadnošću što je na društvenim mrežama rasplamsalo žestok govor mržnje prema toj zastupnici koji može imati kobne posljedice. Pozivam na hitno obostrano izvinjenje i smirivanje situacije te zakonski predviđeno a ne verbalno, lično, ostrašćeno sankcioniranje onih koji ometaju rad Skupštine“, poručio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije