Delegacije SDA i SNSD-a sutra u Sarajevu: Razmatrat će se mogućnost formiranja vlasti na svim nivoim

Radiosarajevo.ba
Delegacije SDA i SNSD-a sutra u Sarajevu: Razmatrat će se mogućnost formiranja vlasti na svim nivoim

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) bit će održan sutra u sjedištu SDA u Sarajevu, najavljeno je iz te stranke. 

Generalni sekretar SDA Amir Zukić kazao je danas Feni da, kao što obavljaju sastanke sa svim političkim subjektima, tako će i s rukovodstvom SNSD-a. 

Prvo ćemo razgovarati o principima budućeg rada, o programskim ciljevima i osvrnut ćemo se na ukupnu mogućnost formiranja vlasti na svim nivoima - kazao je Zukić. 

Dodao je da će sigurno biti ovakvih sastanaka još, te da će užurbano raditi kako bi, u skladu s predviđenim zakonskim okvirima, implementirali izborne rezultate, "i da se krene u realizaciju programskih ciljeva da bi BiH uhvatila ritam razvoja i priključenja Evropskoj uniji“. 

Upitan koji su to principi na kojima SDA vodi razgovore s ostalim strankama, Zukić je kazao da su principi da se otkoči sve ono što je smetnja i da se donese sve što je potrebno da bi BiH stekla uvjete za priključenje EU, NATO-u, zatim reformski procesi, odlučna i kvalitetna borba protiv korupcije i kriminala, razvoj privrede, zapošljavanje... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije