Delegacije odaju počast i polažu cvijeće na Memorijalni kamen

Radiosarajevo.ba
Delegacije odaju počast i polažu cvijeće na Memorijalni kamen
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Delegacije položile cvijeće

Nakon što su završena obraćanja zvaničnika na komemoraciji u Potočarima, prema protokolu, predviđeno je odavanje počasti i polaganje cvijeća za žrtve genocida na Memorijalni kamen.

Komemoracija završena obraćanjem člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji je kazao kako se nikada ne smije prestati širiti istina o genocidu počinjenom nad Bošnjacima. Također je poručio da opasnost od novog genocida nije otklonjena.

Delegacije su odale počast i položile cvijeće na Memorijalni kamen, a slijedi vjerski program, odnosno dženaza-namaz žrtvama genocida.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Svijeće su položili članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, premijer FBiH Nermin Nikšić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, premijer Crne Gore Dritan Abazović, predsjednik stranke Pravde i pomirenja Usame Zukorlić, visoki predtavnik u BiH Christian Schmidt, generalna direktorica Europske službe za vanjske poslove Angelina Eichhorst, šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler i mnogi drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije