Delegacija iz BiH učestvovala na NATO seminaru u Rimu: Diskusije i četiri važne teme

4
Radiosarajevo.ba
Delegacija iz BiH učestvovala na NATO seminaru u Rimu: Diskusije i četiri važne teme
Foto: Parlamentarna skupština BiH / Delegacija PSBiH na NATO seminaru u Rimu

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Kemal Ademović i zamjenici predsjedavajućeg Delegacije Marina Pendeš i Obren Petrović učestvuju na seminaru Specijalne grupe za Mediteran i Bliski istok PSNATO-a, koji se održava u Rimu.

Seminar, kojeg su zajednički organizovali PSNATO-a i Parlament Republike Italije, pozdravnim govorom otvorio je predsjedavajući Delegacije Italije u PS NATO-a Lorenzo Cesa.

Na seminaru se, uz učešće istaknutih govornika iz područja struke, akademske zajednice parlamentarnog života, otvoreno raspravljalo o ulozi NATO-a u vrijeme konflikata u regionu Bliskog istoka i Sjeverne Afrike (MENA regija), te o odnosima s južnim NATO susjedstvom.

Srbijanci neugodno iznenađeni: Masovno im stižu pozivi za vojne vježbe

Srbijanci neugodno iznenađeni: Masovno im stižu pozivi za vojne vježbe

Diskusiju parlamentaraca zemalja učesnica izlaganjem je otvorio ministar odbrane Republike Italije Guido Crosetto, koji je govorio na temu nestabilnosti i nesigurnosti na području Bliskog istoka i Afrike.

Prvi dan seminara obilježila je i sesija o zajedničkim socio-ekonomskim izazovima u području energetike, bezbjednosti hrane, klimatskih promjena i migracija, tokom koje je naglašena potreba koordinacije i saradnje s Evropskom unijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije