Delegacija Islamske zajednice na iftaru kod emira države Katar

7
Radiosarajevo.ba
Delegacija Islamske zajednice na iftaru kod emira države Katar
Foto: Fena / Iftar kod Emira Države Katar

Emir Države Katar, Tamim bin Hamad Al-Thani organizirao je u pondjeljak, 18. marta u palači Lusail u Dohi iftar za uglednike kojem su prisustvovali i reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, zajedno s mufijama Islamske zajednice u BiH.

Kako je preneseno, iftaru su prisustvovali i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz-ef. Hasanović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, muftija sarajevski Nedžad-ef. Grabus i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji Nevzet-ef. Porić.

Muftija Hasanović je podijelio svoje utiske sa susreta sa katarskim suverenom Al-Thanijem.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

"Imati braću i prijatelje poput naše braće u Kataru predvođenu emirom Al-Thanijem velika je privilegija. Stoga mi je čast da sam već desetu godinu na iftaru kod njega, a na njegov poziv. Na taj način on pokazuje da cijeni ono što mi radimo na svojim dužnostima, a mi to uzvraćamo odazivajući se na njegov poziv", kazao je muftija Hasanović.

Dodao je da je ovo jedinstvena prilika da se susretne sa mnogim dužnosnicima Države Katar, vjerskim i političkim, da izmjene određena iskustva i osmisle određene zajedničke projekte od općeg interesa za naše zajednice i društvo u cjelini.

Pitali smo Islamsku zajednicu koliko iznose vitre za ovogodišnji ramazan. Evo šta su nam odgovorili

Pitali smo Islamsku zajednicu koliko iznose vitre za ovogodišnji ramazan. Evo šta su nam odgovorili

"Bratska iskrenost i ljubaznost koju susrećemo u Kataru pravi je primjer istinskoga, bratskog i islamskog gostoprimstva", kazao je muftija Hasanović.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović s delegacijom Rijaseta Islamske zajednice boravi u višednevnoj posjeti Državi Katar, na poziv ministara vakufa i islamskih pitanja Katara Ghanem bin Shaheen bin Ghanem Al Ghanima.

Tokom posjete delegacija će imati više radnih sastanaka u ministarstvima i drugim vjerskim i akademskim institucijama, prenijeli su ranije mediji iz sastava Media centra Islamske zajednice u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije