Saopćenje / Delegacija EU u BiH: U narednim sedmicama održati sastanak u Briselu

21. 05. 2022. u 18:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini saopćila je danas da su razgovori predsjednika Evropskog vijeća Charles Michel sa bh. političkim liderima bili značajni i produktivni.

"Poseban značaj je stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcionisanja državnih institucija i na taj način poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mjesta, rast i prosperitet za sve građane", saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Predsjednik Europskog vijeća, Charles Michel, tokom dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, održao je sastanke s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine i političkim liderima.

"Cilj ove posjete je bio da se upozna sa ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmjene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put Bosne i Hecegovine ka EU", navedeno je u saopćenju.

Michel je izrazio spremnost da pomogne ponovno podsticanje dijaloga između svih strana.

Predsjednik Evropskog vijeća i politički lideri suglasni su se da u narednim sedmicama održe sastanak u Briselu kako bi se razradila mapa puta kojim će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za osnaživanje EU puta za Bosnu i Hercegovinu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)