Delegacija EU se oglasila u vezi sa uposlenikom koji je pobjegao iz bolnice

Radiosarajevo.ba
Delegacija EU se oglasila u vezi sa uposlenikom koji je pobjegao iz bolnice

Ured Evropske unije izdao je saopćenje u vezi s jučerašnjim događajima kada je njihov uposlenik, zarađen virusom COVID-19 pobjegao iz Izolatorija klinike na Podhrastovima u Sarajevu.

"Ured EU u Bosni i Hercegovini potvrdio je jučer da je jedan od naših uposlenika pozitivan na COVID-19. Osoba u pitanju bila je u stanju iscrpljenosti, šoka i ekstremne tjeskobe izazvane Corona virusom te je napustila bolnicu bez liječničkog odobrenja. Ured EU u BiH brzo je reagovao kako bi osigurao da se vrati pod liječnički nadzor. Cijelo vrijeme smo održavali stalni kontakt sa nedležnim lokalnim vlastima, pridržavajući se njihovih instrukcija i savjeta. Ured EU u BiH im se zahvaljuje na brzoj i profesionalnoj reakciji u ovom slučaju. Sinoć je medicinsko osoblje Kliničkog centra u Sarajevu prevezlo našeg uposlenika u bazu EUFOR-a u Butmiru. On se sada nalazi pod medicinskim nadzorom EUFOR-a i u izolaciji do povratka u njegovu zemlju koja je planirana za danas poslijepodne. Također se želimo zahvaliti i EUFOR-u za svu pomoć", stoji u izjavi ureda Delegacije EU u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije