Delegacija BiH na godišnjem zasjedanju PS NATO-a

Radiosarajevo.ba
Delegacija BiH na godišnjem zasjedanju PS NATO-a

Predsjedavajući delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Milorad Živković i članovi delegacije Božo Ljubić i Asim Sarajlić učestvovat će na 57. godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a u Bukureštu od 7. do 10. oktobra.

Tokom zasjedanja, čiji je rad organiziran po komisijama, bit će razmatrani izvještaji komisija, a na plenarnom zasjedanju, zakazanom za 10. oktobar predviđeno je da se učesnicima obrati predsjedavajući Parlamentarne skupštine NATO-a  Karl A. Lamers, generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen, predsjednik Rumunije Traian Basescu, predsjedavajući Senata Rumunije Mircea Dan Geoana i mnogi drugi zvaničnici.

Tokom 57. godišnjeg zasjedanja PS NATO-a bit će razgovarano o brojnim otvorenim pitanjima savremenog svijeta, a posebno o angažovanju u Afganistanu, novom strateškom konceptu Sjevernoatlantskog saveza i o ekonomskoj krizi koja se reflektovala na pojedine zemlje članice NATO-a.

Izvještaji komisija i preporuke koji se usvoje na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a, upućuju se na razmatranje vladama i parlamentima država članica i pridruženih članica Sjevernoatlanstkog saveza, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije