Decembar u Bosanskoj Krupi jedan je od najzabavnijih mjeseci u godini

Radiosarajevo.ba
Decembar u Bosanskoj Krupi jedan je od najzabavnijih mjeseci u godini
Decembar u Bosanskoj Krupi jedan je od najispunjenijih i najzabavnijih mjeseci u godini.

Takvog su ga činile a i ove će godine brojne manifestacije poput Nogometnog turnira, Novogodišnjeg sajma, Večeri sevdaha, dočeka Nove godine, navodi se iz Općine Bosanska Krupa.

Novogodišnji malonogometni turnir se od 16. decembra održava u novootvorenom sportskom balonu u Šujnovcu kod restorana Zlatna nit. Nagradni fond turnira je veći nego ranijih godina. Nagrada za prvo mjesto iznosi 1000 KM, drugo mjesto 500 KM i treće mjesto 300 KM. Igrat će se po sistemu 5+1, a kotizacija po ekipi iznosi 60 KM. Maksimalan broj igrača po ekipi je 10. Prijave se vrše u Domu kulture u Bosanskoj Krupi svaki radni dan od 8,00 do 16,00 sati sve do 15.12.2016. kada će se održati i izvlačenje grupa.

Novogodišnji sajam bit će održan u poslovnom centru u ulici Patriotske lige (preko puta Gradske kafane) u Bosanskoj Krupi, od 26. do 30. decembra. Na sajmu se očekuje veliki broj izlagača, prodavača robe široke potrošnje, ugostitelja, obrtnika, uzgajivača voća i proizvođača voćnih prerađevina, pića, meda i slično, aranžera cvijeća kao i uzgajivača cvijeća i rasadnog materijala, stvaratelja i vlasnika umjetnina i proizvoda kućne radinosti, te prodavača knjiga, novogodišnjeg i drugog nakita, čestitki itd. Podršku pri organizaciji sajma organizatoru je pružio gospodin Samir Aličević koji je za njegovo održavanje ustupio svoj poslovni prostor.

Večer sevdaha je događaj koji se s nestrpljenjem čeka i koji svake godine privlači veću pažnju, kako izvođača tako i publike. Ove godine, deveto po redu, održat će se 27. decembra u Domu kulture u Bosanskoj Krupi. Uz muzičku pratnju „Linije života“ i gostujućih muzičara, ansambla „Prijatelji sa Une“, nastupit će većinom krupski pjevači koji će interpretirati najljepše pjesme naroda ovih prostora.

Posljednja zajednička i vjerovatno najbolja zabava je doček Nove godine. Novogodišnji program koji počinje u 22:00, ponudit će Krupljanima i njihovim gostima višesatnu besplatnu zabavu i druženje, veselje uz velike muzičke hitove i najdraže muzičare, grupe „Javni nered“ i „Od Baha do sevdaha“. Proslava će uz tehničku podršku Koncertne agencije STAGE ART biti upriličena na šetalištu u ulici Patriotske lige.

Najmlađi stanovnici Bosanske Krupe neće biti zaboravljeni ni ove godine. „Dječija nova godina“ svečano i simbolično će biti održana tokom dana na istom mjestu, gdje će se mališani kroz dodjelu novogodišnjih paketića družiti s načelnikom Arminom Halitovićem i Djeda Mrazom. U programu „Dječije nove godine“ nastupit će talentovani mališani, učesnici tradicionalnog bosanskokrupskog festivala „Djeca pjevaju hitove“.

Manifestacije se održavaju u organizaciji Općine Bosanska Krupa, Centra za kulturu, obrazovanje i infomiranje, te Sportskog saveza općine Bosanska Krupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije