Dragičević tvrdi: Priebeu podmetnut lažni materijal, od tog izvještaja nema ništa

Radiosarajevo.ba
Dragičević tvrdi: Priebeu podmetnut lažni materijal, od tog izvještaja nema ništa
PrtScr / Davor Dragičević

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića oglasio se na Facebooku povodom javne debate "Pravo na Pravdu" održane Sarajevu, a koju je organizirala Delegacija EU u BiH.

Kako je kazao Davor od izvještaja nezavisnog eksperta EU  Reinharda Priebea - nema ništa!

"Od izvještaja Reinharda Priebea, njemačkog eksperta za pravosuđe, nema ništa pošto su Tegeltija i ostali iz Vlasti RS-a podmetnuli lažne dokaze i lažni material. Oni su, tako reći, kupili eksperta za pravosuđe. Dakle, nemojte očekivati ništa", kazao je.

Dragičević se osvrnuo i na posljednja dešavanja ispred Hrama na Trgu u Banjoj Luci gdje je najavljeni “Protest bez ljudi” prekinut jer je lider pokreta “ReStart”, Stefan Blagić uhapšen. 

"Na žalost, morate biti svjesni da će se ta represija još više pojačati, naročito nakon ovoga zato što su uspjeli s ovim Izvještajem i da će to ići u nedogled. Prema mojim izvorima iz EU, bit će samo gore", rekao je te dodao:

"Davno sam rekao da nas kao neformalnu grupu nikad niko iz EU neće doživjeti kao nešto snažno dok ne budemo registrovani ili kao politička partija ili neka NVO s jasnim ciljevima."

Napomenuo je da je o svemu ovome upoznat i njegov advokat Ifet Feraget.

Davor Dragičević uoči konferencije s Pribeom: Zašto nije pozvan naš advokat

"Priebe nikad se nije sastao s advokatom porodica Memić i Dragičević gdje on jasno može predočiti dokaze o umiješanosti vrha države u ubistva oba mladića. Advokat Feraget nije čak bio ni pozvan na tu konferenciju", podsjetio je Dragičević.

Još jednom je napomenuo da zna ko je ubio Davida Dragičevića i da će ovaj predmet "završiti" te kako će svoje dijete osvetiti.

U Banjoj Luci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe "Pravda za Davida", čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

U noći sa 17. na 18. mart David je nestao, a njegovo tijelo se pojavilo nakon osam dana. Ovaj slučaj na noge je digao i ujedinio građane Banjaluke, Republike Srpske, BiH, regiona i svijeta.

Prvobitna policijska istraga utvrdila je da smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog djela.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije