Davor Dragičević u srijedu u Sarajevu zbog registracije Udruženja

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević u srijedu u Sarajevu zbog registracije Udruženja
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci

I večeras, 219. dan zaredom na Trgu Krajine, Banjalučani su pružili podršku porodici Dragičević u borbi za pravdu i istinu u utvrđivanju tačnih okolnosti ubistva njihovog sina Davida, čije je tijelo u martu ove godine pronađeno u rijeci Crkvena.

Davor Dragičević je večeras prokomentarisao puštanje na slobodu Alena Kukića, diplomiranog inženjera elektrotehnike, koji je uhapšen 21. septembra zbog, kako je tada navedeno, pomaganja ubicama Davida Dragičevića, piše Buka. Pitao je potupajućeg tužioca Dalibora Vreću i glavnog okužnog tužioca Želimira Lepira, ali i sve one koji su prisustvovali spornoj konferenciji za novinare održanoj u martu, na čemu se sada zasniva zločin nad Davidom.

“Šta ćete sad Vrećo, Lepiru, zločinci s pres-konferencije kada su sudije rekle i oslobodile Alena Kukića. Nema dokaza! Na čemu se sada zasniva vaš zločin, ako su institucije na koju se pozivate rekla da nema dokaza”, pitao je ogorčeni otac.

“Šta ima u ovoj državi? Samo zločinci i ubice koji je vode. Ko će sutra biti patolog, tužioc nekom od nas?”, također je pitao Dragičević.

Naveo je i da sutra putuje u Sarajevo kako bi u Ministarstvu pravde BiH registrovao udruženje što je, naglasio je, jako bitno kako bi sva djeca u ovoj državi bila pravno zaštićena.

Udruženje će biti registrovano i u jednoj od zemalja EU.

“Pošto čitav svijet zna, ići ćemo u još veću ofanzivu”, istakao je Davor Dragičević, nakon čega je puštena pjesma “Klinac u getu”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije