Davor Dragičević danas predao 40 prijava za ubistvo sina

AA
Davor Dragičević danas predao 40 prijava za ubistvo sina
Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21), danas je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka predao 40 prijava građana krivičnog djela ubistvo nad Davidom Dragičevićem protiv nepoznatog počinioca.

U ovoj sedmici do danas Dragičević je predao 60 prijava koje mu građani dostavljaju lično ili poštom, a za sutra je najavio da će u 12 sati predati još 50 prijava.

"Predao sam i zahtjev da mi se dostave fotografije sa prve obdukcije", kazao je Dragičević.

David Dragičević, mladić je iz Banja Luke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću rijeke Crkvena u Vrbas, a porodica mladića tvrdi da je ubijen. Anketni odbor koji je formirala Narodna skupština RS zaključio je da postoje osnovi sumnje da je David Dragičević ubijen i očekuju da se po ovom pitanju što hitnije odredi Tužilaštvo RS.

"Očekujem sjednicu Narodne skupštine u vezi sa izvještajem Anketnog odbora, ali i to su počeli manipulisati", kazao je Dragičević.

Davor Dragičević rekao je da će u subotu prisustvovati okupljanju građana "Pravda za Davida" koje će u 18 satu biti održano u Beču. U Banjoj Luci se svake večeri održavaju okupljanja građana u znak podrške porodici Davida Dragičevića, a nakon što su se okupljanja održavala u 18 sati, zbog visokih temperatura sada se održavaju u 19.30 časova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije