Davidov otac najavio drugi nalaz o smrti sina: Sve će vam onda biti jasno

Radiosarajevo.ba
Davidov otac najavio drugi nalaz o smrti sina: Sve će vam onda biti jasno

David je svirepo ubijen“, rekao je Davor Dragičević danasna Trgu Krajine gdje se Banjalučani okupljaju već 17 dana, tražeći istinu u vezi sa smrću njegovog sina.

Davidov otac danas je okupljenim Banjalučanima ukazao na brojne nepravilnosti u prvom obdukcionom nalazu, ali i izvještaju iz Tužilaštva.

„Javno pozivam i prozivam vlasnike kuće u Ulici Velibora Janjetovića, gdje je po njihovim navodima David izvršio pljačku te kuće, da javno kažete šta se dogodilo te noći. Ako nešto krijete onda ste saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića. Vaše tvrdnje mi morate potkrijepiti. Svi ste gledali snimak. Osoba koja ulazi i osoba koja izlazi iz te kuće nije ista. Osoba koja izlazi vidno hramlje, a patolog Karan mi je lično rekao da moje dijete nije imalo povrede zglobova", rekao je Davor Dragičević, prenosi Mondo.ba.

U prvom obdukcionom nalazu se navodi da je po nalasku tijela u rijeci Crkvena, u Davidovim džepovima pronađen mobilni telefon, čakija zvala "švajcarski nož", ključevi, melem za usne, prazno pakovanje žvakaćih guma, kao i tri novčanice po 50 KM i po jedna od 20 i 10 KM.

Davidov otac ističe kao zanimljivo da je ranije bilo navedeno da je pronađen i USB stik, koji se sada ne spominje.

Potom je ukazao na još jednu nelogičnost.

“Kod tužioca Dalibora Vreće u službenom nalazu koji mi je pokazao, vlasnik kuće je rekao da je ukradeno od 200 do 230 KM u apoenima, 100 KM, dva puta po 50 KM, te po jedna novčanica od 20 i 10 KM, dok su u džepovima moga sina po obdukcijskom nalazu pronađene 3 novčanice od 50 KM, i po jedna od 20 i 10 KM. Moram biti sarkastičan. Moje dijete u Crkvenoj potrošilo 100 KM?“,rekao je Davor Dragičević i još jednom zamolio vlasnike kuće da kažu šta znaju.

"Ja od 18. marta ne spavam, ali neće više niko spavati. Ja vam tvrdim da u toj kući nije izvršen uviđaj, a on optužuje moje dijete da je izvršilo pljačku kuće kada je još trajala potraga za njim", rekao je vidno potresen Davor Dragičević i dao rok do petka da mu iz MUP-a i Tužilaštva jave ko vodi istragu o Davidu Dragičeviću.

"Gospoda koja su održala pres konferenciju je neće voditi", poručio je Davidov otac i sutra najavio objavljivanje drugog obdukcionog nalaza uz poruku da će tada svima biti jasno zašto sve ovo rade.

Novi detalji smrti Davida Dragičevića: Preminuo je nasilnom smrću

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije