Danas zasjeda Dom naroda državnog Parlamenta: Pogledajte o čemu će raspravljati delegati

0
Radiosarajevo.ba
Danas zasjeda Dom naroda državnog Parlamenta: Pogledajte o čemu će raspravljati delegati
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH

Deseta sjednica Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine zakazana je za danas, 4. oktobra 2023. godine.

Kako je saopćeno, u skladu s članom 155. Poslovnika, na početku sjednice, a prije rasprave o dnevnom redu, delegatima će biti omogućeno postavljanje pitanja u usmenoj formi.

Inače, na dnevnom redu, između ostalog, trebao bi se naći Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH (drugo čitanje), čiji je predlagač Predstavnički dom, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine.

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

Organizovan sjajan doček u Petoj osnovnoj školi Ilidža za zlatnog Ismaila Barlova

U prvom čitanju bit će i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, a pred delegatima će se naći i Izvještaj o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti za 2022. godinu.

Na planiranom dnevnom redu je još i Prijedlog odluke o osnivanju Ad hoc komisije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za provođenje postupka imenovanja Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine.

Kao posljednja tačka dnevnog reda navodi se davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije