Danas umjereno do pretežno oblačno

Radiosarajevo.ba
Danas umjereno do pretežno oblačno

Jutros je na jugu i zapadu Bosne i Hercegovine oblačno, a u ostalim područjima je pretežno vedro. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su slijedeće vrijednosti: Sokolac -11 stepeni, Derventa i Bjelašnica -5, Bugojno i Sarajevo -4, Banja Luka, Drvar, Srebrenica, Tuzla i Zenica -3, Doboj, Goražde i Jajce -2, Prijedor i Zvornik -1, Ivan-sedlo 0, Sanski Most 1, Livno 2, Gradačac, Mostar, Čapljina i Trebinje 4, Stolac 6,Bihać 8 i Neum 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je veći od normalnog i raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini  očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prijepodne će biti magle. Vjetar slab, prijepodne južnog smjera, a u drugoj polovini dana u skretanju na sjever i sjeveroistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

U Sarajevu prijepodne pretežno vedro, u kotlinskim dijelovima grada sa maglom. U drugoj polovini dana postepeno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza će i dalje biti relativno povoljna, u prvom dijelu dana sunčanije i ugodnije, a poslije podne pod uticajem povećane naoblake i povremenih padavina, kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe, stoga ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima.

Najlošija opšta slika će biti na zapadu zemlje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije