Danas u Sarajevu sastanak Čović - Tihić

Radiosarajevo.ba
Danas u Sarajevu sastanak Čović - Tihić

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice BiH bit će održan danas u Sarajevu u 16 sati.

Ovo je jedan od posljednjih pokušaja da bh. lideri 1. oktobra u Bruxellesu na sastanku sa zvaničnicima EU nastupe s konkretnim prijedlogom kada je u pitanju provedba presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu 'Sejdić-Finci'.

Lider HDZBiH Dragan Čović u izjavi za Avaz.ba kazao je da je u načelu dosta optimističan kada je u pitanju mogućnost da dogovor sa SDA ipak bude postignut, s obzirom na to da su, kako kaže, stvari do sada imale pozitivan tok.

"Kada je u pitanju model za provedbu presude, kako je do sada pričano, nema razloga da ne bude optimizma da će biti postignut dogovor. Ako se dogovorimo oko nekih detalja, onda, sigurno, s mnogo više optimizma možemo razgovarati i s liderima ostalih stranaka, tako da u Bruxelles krenemo sa što većim brojem glasova za određeni prijedlog provedbe presude", kazao je Čović za Avaz.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije