Danas u Bosni i Hercegovini sunčano i toplo: U Neumu jutros 27 stepeni

4
Radiosarajevo.ba
Danas u Bosni i Hercegovini sunčano i toplo: U Neumu jutros 27 stepeni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Sokolac 15, Bugojno 16, Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 19, Bihać, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 21, Banja Luka 22, Trebinje 23, Bijeljina 25, Gradačac i Mostar 26, Neum 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepeni.

Pijani 34-godišnjak napravio haos u Sarajevu: Vikao i bacao stvari sa balkona

Pijani 34-godišnjak napravio haos u Sarajevu: Vikao i bacao stvari sa balkona

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepeni.

Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed sunčanijeg vremena i porasta temperatura, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su nešto izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja.

Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, posvetiti pažnju zaštiti od sunca i ne pretjerivati sa aktivnostima u toplijem dijelu dana, saopštili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije