Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno s kišom i pljuskovima

0
Radiosarajevo.ba
Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno s kišom i pljuskovima
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je djelimično vedro u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje je oblačno. Padavine su registrovne u Hercegovini, zapadu, jugozapadu i lokalno u centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Sanski Most 4; Banja Luka i Bijeljina 5; Gradačac, Ivan-sedlo i Zenica 6; Doboj 7; Livno 8; Bugojno 9; Grude i Sarajevo 10; Bihać, Mostar i Trebinje 12; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 923hPa, za 21hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno s kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarim, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15°C.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

U Sarajevu djelimično vedro. Prije podne povremeno može padati slaba kiša. Više padavina u drugom dijelu dana. Najviša dnevna tmperatura zraka oko 12°C. 

BIOPROGNOZA: Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina populacije biće lošijeg raspoloženja, tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se pojačati. Opšta slika će, od jutarnjih sati, biti lošija u Hercegovini, jugozapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, problema sa snom. U drugom dijelu dana poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, sa noćnim satima osjet hladnoće postepeno će biti sve izraženiji.

U ponedjeljak 29.11.2021., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Poslije podne u većem dijelu Bosne se očekuju padavine, u nižim područjima kiša, a u višim snijeg ili susnježica. Tokom noći se i u nizinama Bosne očekuje susnježica ili snijeg. Na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 °C.

U utorak 30.11.2021., jutro pretežno oblačno uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima se očekuje slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 °C.

U srijedu 01.12.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od 4 do 10, na sjeveru Bosne do 14 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije