Danas u BiH snijeg i kiša

Radiosarajevo.ba
Danas u BiH snijeg i kiša
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili slabom kišom. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne povremeno može padati slab snijeg, a u drugom dijelu dana slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C. 

Biometereološka prognoza: Hladno vrijeme u cijeloj zemlji, uz povremene padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovat će probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, starije osobe i djeca. U drugom dijelu dana opšta slika djelimično će se popraviti.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prije podne, zatim se očekuje naoblačenje od sredine dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U utorak nove padavine se prognoziraju od poslijepodnevnih sati. Ispočetka kiša, koja će do kraja dana u Krajini i zapadnim područjima preći u snijeg. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni

U srijedu oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Temperatura zraka u Bosni između -3 i 3, a u Hercegovini temperatura zraka između 4 i 9 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije