Danas u BiH pretežno sunčano vrijeme, temperature i do 33 stepena

Radiosarajevo.ba
Danas u BiH pretežno sunčano vrijeme, temperature i do 33 stepena
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u osam sati iznosile su: Bugojno 9; Sokolac 10; Livno i Srebrenica 11; Ivan Sedlo 12; Grude, Prijedor i Sanski Most 13; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bjelašnica, Doboj, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 14; Zvornik 15; Gradačac i Trebinje 17; Mostar 19; Neum 21°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa, za 2hPa je manji od normalnog i opada.

I danas će se u našoj zemlji nastaviti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

Prvi dan nove sedmice u Bosni obilježit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slab vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28, na jugu zemlje od 30 do 33 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije