Danas u BiH oblačno sa kišom

Radiosarajevo.ba
Danas u BiH oblačno sa kišom

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine biti oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom.

Više sunčanih intervala i uglavnom bez padavina očekuje se u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, na jugu zemlje bura. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu oblačno s kišom. Tokom dana, padom temperature moguća je susnježica i snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 6 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Tmurno vrijeme će u većem dijelu zemlje uslovljavati nepovoljne biometeorološke prilike, pri čemu će kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće poput glavobolje, razdražljivosti i dekoncentracije, u noći probleme sa snom.

Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Najugodnije će biti na jugu, gdje će uticaj ove promjene biti slabije izražen.

Temperature jutros

Jutros je u većem djelu Bosne i Hercegovine bilo oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sarajevo, Bugojno, Ivan-sedlo i Kupres 1, Sokolac 2, Zenica i Goražde 3, Bihać i Stolac 4, Banja Luka, Livno i Sanski Most 5, Doboj, Mostar, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 6, Gradačac i Zvornik 7, Bijeljina 8, Neum 10 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije