Danas u BiH oblačno s kišom i pljuskovima

Radiosarajevo.ba
Danas u BiH oblačno s kišom i pljuskovima
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu Bosne pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 13; Bihać i Sokolac 14; Jajce, Livno i Sanski Most 15; Banja Luka, Sarajevo i Široki Brijeg 16; Bugojno, Gradačac i Srebrenica 17; Tuzla 18; Trebinje 19; Bijeljina, Mostar i Neum 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937Pa, za 7hPa je manji od normalnog i raste, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 23 do 27°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno će padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

BIOPROGNOZA: Nestabilno vrijeme praćeno padavinama uzrokovaće izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Osvježenje, usljed nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku, loše će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će padati slaba kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Padavine se prognoziraju na području Bosne. Prije podne lokalno može padati slaba kiša. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije