Danas temperature do 36 stepeni: Objavljena prognoza do utorka

Radiosarajevo.ba
Danas temperature do 36 stepeni: Objavljena prognoza do utorka

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 11; Sokolac 16; Ivan Sedlo 17; Bugojno, Sarajevo 18; Livno, Sanski Most 19; Banja Luka, Bihać, Tuzla 20; Bijeljina, Doboj 21; Brčko, Gradačac, Srebrenica 22; Trebinje 24; Mostar 26.

Bioprognoza: Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, izraženijeg porasta temperature i sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, uz provođenje mjera zaštite od vrućine.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Prije podne slaba kiša ili slab pljusak su mogući ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni. U Hercegovini prije podne slaba do umjerena bura, a poslije podne slab do umjeren jugozapadnim vjetar. Dnevne temperature od 26 do 31, na jugu od 31 do 36 °C. U Sarajevu uglavnom umjereno oblačno. Dnevna temperatura oko 27 °C.

U nedjelju  u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U jutarnjim satima u Bosni je izgledna magla ili niska naoblaka po kotlinama i uz riječene tokove. U poslijepodnevnim satima mogući su slabi lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 32 do 36°C.

U ponedjeljak preovladavaće sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalno pljuskovi u planinskim područjima. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 33 do 36°C.

U utorak preovladavaće sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu zemlje od 33 do 36°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije