Temperatura danas i do 30 stepeni: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad bi moglo biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Temperatura danas i do 30 stepeni: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad bi moglo biti kiše
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 5; Drvar 7; Bugojno, Ivan Sedlo, Livno, Srebrenica 8; Sanski Most, Zenica 9; Banja Luka, Sarajevo, Tuzla 10; Široki Brijeg 11; Bijeljina, Doboj, Prijedor, Zvornik 12; Stolac 15; Trebinje 17; Mostar 19; Neum 20; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 22 do 27, na jugu do 31 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 25 °C.

U petak sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 30 °C.

U subotu pretežno sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne. U jutarnjim satima i do prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 °C.

Najavljene temperature i do 30 stepeni: Pogledajte vremensku prognozu do kraja mjeseca

Najavljene temperature i do 30 stepeni: Pogledajte vremensku prognozu do kraja mjeseca

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljusak je moguć na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

U ponedjejlak pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 22 do 27, na jugu do 29 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije