Danas sunce i temperatura do 32 stepena: Za vikend promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Danas sunce i temperatura do 32 stepena: Za vikend promjena vremena
Foto: Radiosarajevo.ba / Jahorina

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 8 stepeni, Bjelašnica 10, Bugojno i Livno 11, Ivan Sedlo, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 12, Banja Luka, Bihać i Sarajevo 13, Bijeljina i Brčko 14, Zvornik 15, Stolac 16, Gradačac 17, Trebinje 19, Mostar 20 stepeni. 

Bioprognoza: Opšta slika je povoljna. Više svježine u noćnim i jutarnjim satima ugodno će djelovati na većinu populacije. Preporučljivo je djelimično umanjiti aktivnosti poslije podne, obzirom da će temperature tokom dana porasti i moguć je nešto izraženiji osjet sparine. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar slab jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Tokom dana, uz nešto više oblaka u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 15 do 20, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

Petak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u planinskim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Subota: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni lokalno će biti magle. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti sa zapada, i nestabilno sa kišom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 15 do 20, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije