Danas sunce i temperatura do 19 stepeni! Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunce i temperatura do 19 stepeni! Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do srijede
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Baščaršija, šetnja

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica i Sokolac -5; Livno i Zvornik -3; Banja Luka, Bihać, Sanski Most i Zenica -2; Bijeljina, Široki Brijeg i Tuzla -1; Doboj, Gradačac, Ivan Sedlo i Sarajevo 0; Trebinje 3; Mostar 4; Neum 7°C.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Bioprognoza: Opšta slika je povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutarnji sati će biti hladni, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, u ostatku dana toplije i znatno ugodnije. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme iskoristite za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

U nedjelju, 19. marta u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

U ponedjeljak, 20. marta u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U utorak, 21. marta u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu - saznajte kakvo će biti vrijeme u narednih 10 dana

Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu - saznajte kakvo će biti vrijeme u narednih 10 dana

U srijedu, 22. marta u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije