Danas sunčano - od petka ponovo promjena vremena

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano - od petka ponovo promjena vremena
Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Kupres -14 stepeni, Livno -7, Bjelašnica, Bugojno, Drvar i Ivan-sedlo -6, Sarajevo i Široki Brijeg -5, Jajce, Srebrenica, Tuzla i Zenica -4, Sanski Most i Stolac -3, Banja Luka i Doboj -1, Trebinje i Zvornik 0, Mostar 1, Bihać i Gradačac 2, Neum 4 stepena.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike u većem dijelu dana, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Nakon svježijeg jutra, temperature će postepeno rasti i bit će ugodnije. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Danas u Bosni i Hercegovini prijepodne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, novo naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16 stepeni. U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 7 stepeni.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini prijepodne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslijepodne u Bosni umjereno povećanje oblačnosti, a u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16 stepeni. 

Četvrtak: U Hercegovini oblačno vrijeme, mjestimično može pasti malo kiše. U Bosni umjereno do pretežno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16 stepeni. 

Petak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne s kišom u južnim i jugozapadnim djelovima. Krajem dana i tokom večeri padavine se očekuju i u ostalim područjima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. U noći, s petka na na subotu i u nižim područjima sa susnježicom i snijegom. Vjetar umjeren do pojačan, a u Hercegovini i u Krajini na momente i s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 stepeni. Krajem dana, postupan pad temperatura zraka, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije