Danas sunčano uz umjerenu oblačnost, mogući pljuskovi

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano uz umjerenu oblačnost, mogući pljuskovi
Pixabay / Ilustracija
Više oblačnosti jutros ima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku BiH je malo do umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica i Ivan-sedlo 11, Sokolac 12, Goražde 13, Bugojno 14, Kupres, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 15, Bihać, Doboj, Gradačac, Livno, Prijedor, Zenica i Zvornik 16, Banja Luka i Bijeljina 17, Trebinje 21, Mostar 23 i Neum 24.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je veći od normalnog i opada.

Postepeno umjereno povećanje oblačnosti danas će doći s istoka prema zapadu BiH. U drugoj polovini dana mogući su slabi lokalni pljuskovi uglavnom u istočnim i sjevernim područjima Hercegovine i istočnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu i zapadu Hercegovine do 34 stepena.

U Sarajevu danas će biti sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne na području Kantona lokalno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije