Danas sunčano, poslije podne pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano, poslije podne pljuskovi i grmljavina
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Dnevni razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Padavine su izgledne u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab, uglavnom sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.

Biometereološka prognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Visoke temperature tokom dana, manjak svježine u noći, kod većine ljudi će loše djelovati na raspoloženje. Hronični bolesnici trebaju maksimalno reducirati kretanje i aktivnosti. Neophodno je provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Jači razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu koji su najizgledniji u Krajini, centralnim i zapadnim područjima Bosne i sjevernim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab, na sjeveru Bosne istočnog samjera, u ostalim područjima jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18°C, na jugu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 39°C.

U ponedjeljak  u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 40°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije