Danas sunčano: Objavljena prognoza do nedjelje

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano: Objavljena prognoza do nedjelje
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne postoji mala vjerovatnoća za slabe lokalne pljuskove u Bosni.

Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 33 °C.

BIOPROGNOZA: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Neophodno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja. Opšta slika će biti nešto lošija na sjeveru zemlje, uglavnom zbog povremeno izraženije naoblake.

U petak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 °C.

U subotu, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 29 do 35 °C.

U nedjelju, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 30 do 35 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije