Danas sunčano: Meteorolozi najavljuju promjenu vremena, pročitajte kad

Radiosarajevo.ba
Danas sunčano: Meteorolozi najavljuju promjenu vremena, pročitajte kad
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Goražde i Kupres 13; Ivan-sedlo 15; Livno i Sokolac 17; Srebrenica i Zvornik 18; Banja Luka, Doboj, Drvar, Jajce, Mostar, Sanski Most i Sarajevo 19; Bugojno, Gradačac, Prijedor, Trebinje, Tuzla i Zenica 20; Bijeljina, Neum i Stolac 21; Bihać 22°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 3 hPa je manji od normalnog i raste.

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Također, osjet sparine djelimično će se umanjiti.

Danas će u Bosni i Hercegovini veći dio dana prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne moguća je i grmljavina. Slabiji kratkotrajni pljuskovi rijetko su mogući u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 30°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

Utorak: Sunčano. Poslijepodne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne postoje uvjeti za pojavu slabih i kratkotrajnih pljuskova. Jutarnje temperature od 12 do 18, a dnevne od 23 do 29 °C.

Srijeda: Sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Tokom poslijepodneva i u večernjim satim u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 10 do 17, a dnevne od 22 do 28 °C.

Četvrtak: Pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavina u jutarnjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnje temperature od 10 do 16, a dnevne od 17 do 23, na jugu od 21 do 26 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije